Начало Меню Рецепти за Меню рецепти за лесни кейкове и сладкиши в една купа
Меню рецепти за лесни кейкове и сладкиши в една купа Печат
( 9 гласа )
Меню рецепти за лесни кейкове и сладкиши в една купа 2.4 out of 5 based on 9 votes.

рецепти за бързи кейкове в една купаВ радостни или тъжни моменти най-добрата компания или разтуха за всеки са вкусните и ароматни кейкове. Това сладко удоволствие често може да ви отнеме много време за приготвяне, а в кухнята след вас сякаш е минало торнадо.

За всички любители на кейковете и за забързаните домакини днес сме приготвили рецепти за изключително бързи кейкове. Ще ви е необходима само една купа, тавичка и миксер. Рецептите за кейкове са най-различни - от шоколадови кейкове, през бананови кейкове и кейкове с различни плодове, а най-хубавото е, че не изискват почти никакви усилия, мръсни съдове и дълго време за приготвяне.

При всички рецепти е използван миксер за разбиване. Поредноста на прибавяне на съставките не е от значение, освен в случаите, когато в самата рецепта е упоменато. Някои твърди съставки като ядки и понякога плодове се прибавят в края на разбъркването и се разбъркват с лъжица, за да не повредят миксера или самите те да не бъдат повредени.

Единственото, за което трябва да внимавате е маслото ви да е омекнало, но в никакъв случай разтопено, освен ако това не е упоменато в рецептата, тъй като резултатът няма да е добър.
Разбъркването става първо на бавни, а след това на бързи обороти и продължава като цяло не повече от 3-4 минути. Където разбъркването на кейковото тесто трябва да е по-дълго сме упоменали в самата рецепта.

Използвайте по-финна захар, тъй като това се отразява на самата текстура на кейка.

Ако искате по-ароматен кейк е добре да запечете леко ядките преди да ги използвате.

Ето и нашите рецепти за Лесни кейкове и сладкиши приготвени само в една купа

 

Още много рецепти за десерти може да намерите в секцията ни Рецепти - Десерти.

 

 
top