Начало Меню Рецепти за Рецепти за Коледни Сладки 2
Рецепти за Коледни Сладки 2 Печат
( 5 гласа )
Рецепти за Коледни Сладки 2 5.0 out of 5 based on 5 votes.
рецепти за коледни сладкиНаправата на коледни сладки изисква доза търпение и много, много любов. Шоколадът трябва да се разтопи много бавно, за да не прегори, маслото и захарта трябва да бъдат разбити до пухкава кремообразна смес, а тестото да бъде оставено да си почине, ако искате да получите вкусен и ароматен резултат. В никакъв случай не бива да бързате или да проявявате нетърпение.
Ето и подбраните рецепти за коледни сладки, с които да зарадвате своите близки. Освен рецептите за коледни сладки, сме подбрали няколко ценни съвета, които да ви помогнат при приготвянето на тези изкусителни и традиционни сладки за Коледа.

При приготвянето на сладките

  • Преди да започнете, уверете се, че сте подготвили всички необходими продукти и че имате достатъчно време за всички стъпки от рецептата, която сте избрали. Много от рецептите изискват предварителни процедури, като нарязване на ядки, разтопяване на шоколад преди да започнете с приготвянето на самото тесто. Някои теста трябва да отпочинат преди печене, а има и много други подобни процедури - запомнете не бива да бързате или да изпускате стъпки от рецептата.
  • Загрейте фурната 15 минути преди да започнете да печете - не по-малко.
  • При печенето, най-добре използвайте само една тавичка разположена в средата на фурната. Ако използвате две тавички за сладки трябва да бъдете много внимателни и да прецените, дали рецептата и фурната ви го позволяват. Разположете тавичките в горната и най-долната третини на фурната, като по между им трябва да има поне десет сантиметра. В идеалния случай сложете едната тавичка в горната част на долната третина, а другата в долната част на горната третина. Може да ви се наложи да обръщате тавичките по време на печене, за да позволите на сладките да се опекат равномерно. Но трябва да внимавате и да не губите много време, за да не спадне температурата във фурната. Ако сладките в едната тавичка се опекат, то веднага ги извадете.
  • рецепти за коледни сладкиВнимателно следвайте рецептата, що се отнася до големина и дебелина на сладките, иначе времето за печене ще се промени и може да има неприятни изненади.
  • Не нагъчквайте прекалено много сладки в тавичката, те трябва да имат достатъчно място по време на печенето.
  • Винаги проверявайте сладките две-три минути преди препоръчителното минимално време за изпичане. Всяка фурна е различна, а и може да не уцелите точната големина или дебелина на сладките, което може да доведе до предварително опичане или неприятно препичане на сладките. Също не бива да забравяте, че по меките и "влажни" сладки се стягат след изстиване, тъй че тяхното умишлено препичане ще доведе до доста голяма хрупкавост след това.
  • Когато сладките са готови веднага ги извадете от печката. Преместете ги внимателно, освен ако рецептата не изисква друго, една по една от тавичката върху решетка, за да изстинат. За някои типове много нежни и "чупливи" сладки направо приплъзнете хартията за печене върху решетката за изстиване.
  • Винаги оставяйте тавичката да изстине напълно преди да поставите следващата доза сладки за печене. Иначе горещата повърхност ще накара съставките в тестото да започнат да се топят, те ще загубят своята форма, текстура и изобщо ще има неприятни последици. Единствения начин да забързате нещата е да подготвите следващата доза върху лист хартия за печене, да го приплъзнете бързо върху топлата тавичка и веднага да пъхнете във фурната.

Съхраняване на коледните сладки

Най-важното при съхраняването на коледните сладки е да ги оставите първо да изстинат добре. Ако ги затворите в кутия преди това да стане, ще се образува пара, която ще ги овлажни неприятно. Сладките се съхраняват на стайна температура.рецепти за коледни сладки
Следва да изберете подходяща кутия, която се затваря добре. Ако ще увивате сладките в алуминиево фолио е добре първо да ги увиете в прозрачно домакинско фолио, за да сте сигурни, че няма да има инциденти, тъй като алуминиевото фолио често и доста лесно се къса.
Всички сладки с глазура или такива, които имат по-лепкава текстура, трябва да подредите на пластове разделени с хартия за печене.
Не съхранявайте няколко вида сладки в една кутия. Ако го направите има опасност ароматите да се смесят и това да развали вкуса им. Също така по-меките и влажни сладки и по-хрупкавите и сухи сладки не бива да се съхраняват заедно, защото хрупкавостта просто няма да се запази.

Рецепта за Коледен подарък

Коледните сладки опаковани в красива кутия са страхотен коледен подарък. Едва ли има човек, които да не си хапва сладичко по това време на годината, а това че сте ги направили собственоръчно им придава наистина голямо значение.
Трябва да спазите обаче някои неща: към кутията направете хубав етикет, на които изпишете както името на сладките, така и съставките в тях, за да не предизвикате неприятни алергични пристъпи. Колкото до съхранението - следвайте правилата дадени по-горе - така подаръкът ви наистина ще бъде незабравим. Увийте го в красива кутия, декорирайте с панделка в празнични цветове и подаръкът е готов.

Рецепти за Коледни Сладки


 
top