Начало Здраве и Диета Пет натурални лека срещу целулит
Пет натурални лека срещу целулит Печат
( 10 гласа )
Пет натурални лека срещу целулит 3.7 out of 5 based on 10 votes.
пет рецепти за лек срещу целулитЕто, че отново идва лято и отново идва времето на късите поли. За мъжете това е период на голяма "радост", а за жените - период на голяма "борба" - тази с целулита. Портокаловата кожа е явление, което засяга не само по-пълничките, но също така и слабите дами. Премахването на целулита е трудна, продължителна, а често и доста скъпа борба. За да ви помогнем да се справите сами и в домашни условия, сме събрали за вас пет домашни натурални лека срещу целулит. Съставките на тези рецепти могат да се намерят във всяка кухня и се прилагат съвсем лесно и приятно чрез  масаж.

Масаж с мед


Масажът с мед е най-ефективния метод срещу целулита.
Покрийте проблемните зони с тънък слой мед (ще са ви достатъчни около 2 чаени лъжички мед, за да покриете бедрата си). Поставете чистите си и СУХИ ръце върху кожата покрита с мед след което ги отлепете с рязко движение.
В началото е лесно да го направите, но след всяко следващо отлепяне става малко по-трудно. Масажът е леко болезнен, но много ефикасен. Когато залепите и отлепите ръцете си от кожата се получава вакум ефект, който разрушава целулита. Също така този масаж подобрява кръвообращението в кожата и мускулите и има позитивен ефект върху цялата нервна система.
След масажа кожата ви ще е зачервена и като изгаряща. Не рядко се получават и лек синини.
Масажът трябва да е с продължителност 5-10 минути като за това време медът полепващ по ръцете ви трябва да е станал бял. След като приключите измийте остатъците от меда с топла вода и нанесете обичайния си лосион.

Масаж с кафе


Кофеинът има много благотворно действие върху борбата с целулита. Той засилва циркулацията на кръвта в определените зони и спомага за разграждането на мазнините под кожата.
За целта смесете малко смляно кафе с малко лосион за тяло. След това с получената смес започнете да натривате проблемните зони за около 1 минута. Ако можете оставете да подейства за още половин час. Когато приключите масажа измийте сместта с топла вода.

пет рецепти за лек срещу целулитМасаж с масло от хвойна и розмарин


Също много полезна техника е използването на масло от хвойна и розмарин за масажиране на проблемните зони. За целта смесете 20-30 капки есенциално масло от хвойна и още толкова от розмарин с 120 мл зехтин. С така направената смес масажирайте проблемните зони за 5-10 минути.

Масаж с джинджифил и ягоди


Джинджифилът има затоплящ ефект върху кожата и стимулира чудесно циркулацията на кръвта. Ягодите от своя страна имат пречистващ и стягащ ефект.
За целта ви трябват:
  • два корена джинджифил с дължина около 10 см всеки
  • 4 с.л. бяла глина
  • 15 големи ягоди

Поставете всички съставки в блендер и пасирайте. Трябва да получите гъста паста. Ако сместта е рядка прибавете още бяла глина. След това намажете проблемните зони и ги увиите в метално фолио. Така трябва да престоите 15-20 минути в топла стая. След това махнете фолиото и измиите с топла вода. Към края преминете към студена вода и след това подсушете.

Масаж с морска сол


Трябват ви:

  • 1 ч.ч. морска сол (за предпочитане добре смляна)
  • 1 с.л. ароматно масло (изберете между масло от лавандула, праскова, патчули или розмарин)
  • 2 с.л. зехтин

Смесете съставките добре, докато сместта стане хомогенна. Оставете да престои около 20 минути. След това отново разбъркайте и започнете да се масажирате като започнете отгоре-надолу. Докато го правите може да прибавите и мъничко вода, за да засилите пилинг ефекта. След като приключите измийте с топла вода и нанесете обичайния си лосион.

Преди да започнете, какъвто и да бил масаж, особено от тези със запотлящо действие, трябва да знаете, че при разширени вени, при бременност или при някакъв вид алергия е задължително много внимателно да прецените, дали ще е удачно да използвате дадената техника и е най-добре да се консултирате със специалист.
 
top